Ο Πόλεμος για την Καταγωγή του Ανθρώπου

 

Ο Πόλεμος για την Καταγωγή του Ανθρώπου – Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ HOMO SAPIENS ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ. ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. Ο ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟΣ ΑΡΗΣ ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ. Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΩΝ ΘΕΩΡΙΩΝ. ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ H ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ…

-Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

-ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ HOMO SAPIENS ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ.

-ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.

-Ο ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟΣ ΑΡΗΣ ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ.                                                              -Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΩΝ ΘΕΩΡΙΩΝ.

-ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ H ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

-ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΠΕΡΙ ΑΦΡΟΚΕΝΤΡΙΣΜΟΥ.

    Τα τελευταία χρόνια τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και οι ειδικοί επιστήμονες και ερευνητές ανθρωπολόγοι, ερίζουν περί της καταγωγής της ζωής του ανθρώπινου είδους επί της Γης. Η επικρατέστερη μέχρι πρότινος θεωρία ήταν η θεωρία της Αφρικανοκεντρικής (!!!) προέλευσης του ανθρώπινου είδους. Τα τελευταία χρόνια όμως, η σκαπάνη της παλαιοανθρωπολογίας και η επισταμένη έρευνα των ειδικών επιστημόνων, φέρνει στο φως ολοένα και περισσότερα αλλά και σημαντικότατα ευρήματα που ανατρέπουν τις μέχρι σήμερα κρατούσες θεωρίες.

    Για μια ακόμη φορά, ο διάσημος Έλληνας ανθρωπολόγος δρ. Άρης Πουλιανός, που πριν από χρόνια είχε ταρακουνήσει την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα με τις συγκλονιστικές ανακοινώσεις του σχετικά με το θρυλικό «Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων», έρχεται να ανατρέψει συθέμελα και πάλι τις κρατούσες επιστημονικές απόψεις και να ταράξει τα νερά του παγκόσμιου εφησυχασμού, φέρνοντας στο φως όλο και πιο συγκλονιστικά στοιχεία για το χώρο και το χρόνο της εμφάνισης του πρώτου ανθρώπου στη Γη.                   

    Παρουσιάζει αδιάσειστα ευρήματα τόσο από ανασκαφές ανοιχτού χώρου, όπως στην Τρίγλια, στον Τορωναίο Κόλπο και στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, αλλά και από άλλα σημεία του Ελλαδικού χώρου, όπως και από ανασκαφές κλειστού χώρου (closed-site), όπως στο σπήλαιο του Αρχανθρώπου στα Πετράλωνα της Χαλκιδικής και σε άλλα σπήλαια της Ελλάδος και του κόσμου.

Ο δρ. Άρης Πουλιανός ανακάλυψε τον Homo Erectus Trilliensis, ο οποίος χρησιμοποιούσε δεξιόχειρα εργαλεία (πολλά βρέθηκαν στην ίδια ανασκαφή) ηλικίας δώδεκα (+-1) εκατομμυρίων ετών! Βρέθηκε δηλαδή, στη Χαλκιδική, άνθρωπος ηλικίας δώδεκα εκατομμυρίων ετών; Αυτή είναι η ανακάλυψη που κλόνισε και συνεχίζει να κλονίζει τα θεμέλια ολόκληρου του επιστημονικού κατεστημένου και εγείρει θύελλα αντιδράσεων και αδυσώπητου μέχρις εσχάτων πολέμου μεταξύ των ελληνικών και διεθνών επιστημονικών κύκλων. Αμφισβητούνται όλα αυτά που πίστευαν ως τώρα οι επιστήμονες για την καταγωγή του ανθρώπου. Άραγε, χρειάζονται τα πάντα πλήρη αναθεώρηση;

    Σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά στοιχεία, έρευνες και φοβερές ανακαλύψεις, κοιτίδα του Ανθρώπινου Γένους δεν πρέπει να θεωρείται η Αφρική, αλλά η χερσόνησος της Χαλκιδικής και γενικότερα η ευρύτερη περιοχή του βόρειου Αιγαίου!


Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ

Πριν προχωρήσουμε όμως θα παραθέσουμε λίγα στοιχεία σχετικά με την επιστήμη της Ανθρωπολογίας. Σύμφωνα λοιπόν με την Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος: «Η ανθρωπολογία μέσα από ένα σύνολο επιστημών μελετά τη βιολογική και κοινωνική δομή και εξέλιξη του ανθρώπου στα διάφορα στάδια ανάπτυξής του και μας βοηθά να αντιληφθούμε ως πού φτάνουν οι “ρίζες” μας, από πού ερχόμαστε και προς τα πού πηγαίνουμε».

    Παρόλο που οι απαρχές της ανθρωπολογίας εστιάζονται στους αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους (Ηράκλειτος, Δημόκριτος, Αριστοτέλης κ.ά.) η επιστήμη αυτή αναγεννήθηκε στην Ευρώπη μόλις πριν από 200 περίπου χρόνια. Η ανθρωπολογία λύνει απορίες σχετικά με το διαχωρισμό του ανθρωπίνου είδους πριν από εκατομμύρια χρόνια από τα υπόλοιπα πρωτεύοντα (προπίθηκοι, ανθρωπόμορφοι πίθηκοι κ.λπ.) και την καταγωγή των κοινωνιών του. Πόσο παλιοί είμαστε, γιατί έγιναν εκείνες ή οι άλλες επιλογές, πότε αρχίσαμε να σκεφτόμαστε με διαφορετικό τρόπο, αυτά εξετάζει ο κλάδος των ανθρωπολογικών επιστημών, η παλαιοανθρωπολογία.


Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Από τη Μειόκαινο Περίοδο, και κυρίως εξαιτίας των αλλαγών του οικολογικού περίγυρου, διαχωρίζονται οι πρόγονοι του ανθρώπου (Ραμαπίθηκοι, Ελλαδοπίθηκοι κ.λπ.) από τα υπόλοιπα Πρωτεύοντα, ακολουθώντας το κάθε είδος τη δική του εξελικτική πορεία. Δυστυχώς, τα λίγα στοιχεία που διαθέτουμε για αυτή την περίοδο είναι αφορμή για πολλές διενέξεις. Στις επόμενες περιόδους (Πλειόκαινο και Μέσο Πλειστόκαινο) τα προηγούμενα δειλά βήματα γίνονται πιο ξεκάθαρα, με αποκορύφωμα την εμφάνιση των Αρχανθρώπων στις διάφορες περιοχές του Παλαιού Κόσμου.

Για ορισμένους ανθρωπολόγους (Μπουνάκ, Πουλιανός, Βόλπωφ) οι Αρχάνθρωποι ανήκουν στο γένος των Ανθρώπων και είναι απευθείας πρόγονοι τόσο των νεαντερτάλειων (μία ανθεκτικότερη στο ψύχος μορφή), όσο και των σημερινών ανθρώπων.

Για άλλους (Τάτερσαλ, Στρίνγγερ), οι σύγχρονοι άνθρωποι εμφανίστηκαν σαν ξεκομμένος κλάδος (νέο είδος) σε κάποιο άγνωστο σημείο της Αφρικής πριν από περίπου 100-200.000 χρόνια, εκτοπίζοντας και αντικαθιστώντας τους Αρχανθρώπους. Η δεύτερη εκδοχή είναι και η λιγότερο πιθανή, κυρίως γιατί ήδη από την εποχή των Αρχανθρώπων (τουλάχιστον πριν 1 εκ. χρόνια) αρχίζουν να διαχωρίζονται οι σημερινές φυλές. Θα ήταν δηλαδή βιολογικά παράδοξο αφενός να εξαφανισθούν και να ξαναεμφανισθούν οι ίδιες φυλές και αφετέρου να αποκρυσταλλωθούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς την ενεργό συμμετοχή των Αρχανθρώπων.

Συμπληρωματικές προσπάθειες γίνονται και από την πλευρά της μοριακής βιολογίας. Οι σχετικές μέχρι στιγμής έρευνες έδειξαν ότι ο κοινός πρόγονος νεαντερτάλειων και σύγχρονων ανθρώπων ανάγεται στα 700.000 περίπου χρόνια, επιβεβαιώνοντας έμμεσα (εκτός από τα παραπάνω) την ηλικία και την ταξινόμηση του Αρχανθρώπου του σπηλαίου των Πετραλώνων Χαλκιδικής.

    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ

Πώς έχουν όμως τα πράγματα για την Ελληνική Ανθρωπολογία; Μέχρι και το 1959 η Ελλάδα θεωρούνταν από τους επιστημονικούς κύκλους «ανθρωπολογικά νεκρή» (δηλαδή, δεν υπήρχαν ευρήματα). Ας δούμε όμως την ιστορική διαχρονία της Ανθρωπολογίας στην Ελλάδα, όπως την εκθέτει η Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος:

ΚΛΑΣΙΚΗ ΕΠΟΧΗ: Οι πρώτοι που έκαναν ανθρωπολογικής φύσεως παρατηρήσεις είναι ο Ιπποκράτης, ο Ηρόδοτος, και κυρίως ο Αριστοτέλης. Προπομποί τους μπορούν να θεωρηθούν οι φυσικοί φιλόσοφοι του Αιγαίου (Αναξίμανδρος, Αναξαγόρας, Αναξιμένης, Δημόκριτος, Ηράκλειτος), 2.500 χρόνια αργότερα!

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ: 1886: Ο γιατρός Κλων Στέφανος από την Κέα, ιδρύει στην Αθήνα το πρώτο στην Ελλάδα Ανθρωπολογικό Μουσείο και συγκεντρώνει οστεολογικό υλικό από αρχαιολογικές έρευνες με τους συναδέλφους του Μ. Αποστολίδη και Α. Νεόφυτο, πριν ξεκινήσει στη Νάξο και τις πρώτες από Έλληνα, παλαιοανθρωπολογικές ανασκαφές τα έτη 1903-1909. Πεθαίνει το 1915 (πικραμένος και διωκόμενος από το τότε κατεστημένο), που δεν κατόρθωσε, παρά τις πολυετείς προσπάθειές του, να δημιουργηθεί έδρα Ανθρωπολογίας. Αμέσως μετά το θάνατό του, τη θέση του παίρνει ο Νο 1 αντίπαλός του, δρ. Ι. Κούμαρης, που το 1924 ιδρύει την Ελληνική Ανθρωπολογική Εταιρεία.

1949: Καταργείται η μοναδική έδρα Ανθρωπολογίας, η οποία μέχρι τώρα δεν υπάρχει σε κανένα ελληνικό πανεπιστήμιο, ενώ κλείνει για το κοινό το Ανθρωπολογικό Μουσείο Αθηνών (σήμερα δέχεται μόνο κατόπιν ραντεβού).

1969: Διαλύεται η Ελληνική Ανθρωπολογική Εταιρεία και μέλη του διοικητικού της Συμβουλίου (Β. Βαλαώρας, Χ. Μαλτέζος κ.ά.), υπό την προεδρία του Άρη Πουλιανού, ιδρύουν το 1970-1 την Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος.

1976: Από μη-ανθρωπολόγους ανασυστήνεται η Ελληνική Ανθρωπολογική Εταιρεία με κύριο στόχο να πλήξει τον Άρη Πουλιανό και τους μαθητές του.

2000: Παρά τις λυσσώδεις επιθέσεις, δικών μας και ξένων, οι προσπάθειες κατά της ελληνικής ανθρωπολογίας αποτυγχάνουν, καθώς κρίνεται τελικά σημαντικότατο το έργο που έχει πραγματοποιηθεί.

Οι έρευνες του Άρη Πουλιανού, επαληθεύτηκαν με έντεκα διαφορετικές μεθόδους χρονολόγησης από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου. Πράγμα που τον έφερε αντιμέτωπο με ποικίλα διεθνή συμφέροντα. Για το λόγο αυτό διώκεται συνεχώς, αλλά και δικαιώνεται συνεχώς από την Ελληνική Δικαιοσύνη, σε πείσμα των παραγόντων της ξένης διανόησης και των υποστηρικτών τους, που κάθε άλλο παρά φιλελληνικά λειτουργούν.

Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - Igoumenitsa Greece, history

Ο Σούλης, γενάρχης της φάρας του, έδωσε το όνομα στο Σούλι

Σουλιώτες - Αρβανίτες, εποικίσαντες στην Κέρκυρα.